Карло Анчелоти остана доволен от играта на Евертън, след като Карамелите стигнаха до 0:0 срещу Ливърпул и отложиха още малко титлата на градския съперник. 

Сините изиграха солиден мач, в който не дадоха почти никакви възможности на противника и това бе нещо, което зарадва италианеца. 

„Представихме се добре, особено в защита. Не допуснахме положения пред нашата врата и бяхме концентрирани. В същото време пропуснахме отлична възможност да ги победим. Показахме обаче характер и това бе нещото, което искахме от мача“ заяви Анчелоти. 

„Ограничихме влиянието на Ван Дайк и Фабиньо и като цяло момчетата в защитата бяха страхотни. Много съм доволен. В нападение момчетата се стараха и дори нямахме късмет в някои ситуации. След дългото прекъсване и без фенове показахме много интензитет и енергия, което бе много хубаво“ добави той. 

„Не беше отворен мач, но трябваше да бъдем внимателни в това отношение, защото можехме да имаме много проблеми. В крайна сметка смятам, че резултатът е справедлив“ изтъкна още Карлето, чийто тим е с 38 точки.