Мениджърът на Уест Хям Дейвид Мойс избухна срещу ВАР, а причината бе зачетеният първи гол на Тотнъм при загубата на Чуковете с 0:2 снощи. 

При корнер топката се отклони леко в Давинсон Санчес, след което рикошира в крака на Томаш Сучек и влезе във вратата. 

На повторения се видя, че става въпрос за докосване до ръката на играча на Шпорите, но попадението бе зачетено, въпреки че бе преразгледано от ВАР и рефера Дейвид Куут. 

„Не мога да повярвам, че голът бе признат. Според правилата, всеки път когато има игра с ръка и е вкарал гол, той трябва да бъде отменян. Срещу Шефилд Юнайтед ни отмениха попадение за нищо, а този гол остана? Кой бе ВАР тази вечер? Трябва да го сменят. Не се справи добре, нали?“ беснееше Мойс. 

„В крайна сметка това е правилото. Аз не смятам, че е особено добро, но това е положението. Просто не мога да повярвам. Мислех, че всеки път, когато има докосване с ръка, а след това е вкаран гол, трябва да бъде отменян. Този, който бе ВАР в този мач, не си свърши работата и не спази правилата“ добави той. 

Според анализаторите в Англия Мойс има право да бъде ядосан. Джейми Карагър и бившият рефер Марк Клатънбърг бяха категорични, че голът не трябва да остане. Ситуацията бе ключова, защото без гол сега не бе ясно дали Шпорите щяха да стигнат до победата изобщо.