Джейми Варди стигна границата от 100 гола във Висшата лига, след като помогна на Лестър да победи Кристъл Палас с 3:0 във Висшата лига. 

Лисиците взеха важна победа в битката за Топ 4, макар че тя бе едва втората за тях в последните им 9 шампионатни срещи. Те имат 58 точки и поне до следващия кръг ще бъдат трети. 

Джеймс Джъстин удари греда с хубав удар за Лестър в 14-ата минута, но до почивката голове не паднаха, като и гостите имаха добри минути. 

След паузата домакините наложиха волята си. В 49-ата минута Юри Тилеманс подаде отлично в наказателното поле, вратарят Висенте Гуаита сбърка при преценката си, като пропусна допката и Келечи Ихеаначо отбеляза. 

След още няколко положения дойде и звездния миг за Варди, макар и с помощта на Палас. Мамаду Сако се подхлъзна на границата на наказателното поле и остави топката на Харви Барнс. Той намери Варди пред празната врата и нападателят вкара юбилейния си гол в своя мач №205 във Висшата лига. 

Така той стана 29-ият, който стига тази граница в историята, като от останалите единствено Йън Райт бе по-голям от Варди, когато дебютира в надпреварата – 28 години и 286 дни срещу 27 години и 232 дни за Джейми. 

Дълбоко в добавеното време Варди вкара още веднъж, след като технично прехвърли вратаря, за да оформи крайния резултат. 

За Палас загубата бе трета поред, но с 42 точки хората на Рой Ходжсън са далеч от неприятностите.