Микел Артета и Жозе Моуриньо бяха на различни полюси, след победата на Тотнъм над Арсенал с 2:1 в дербито на Северен Лондон вчера. 

Артилеристите доминираха в дълги периоди от  двубоя, поведоха, но отново бяха подведени от грешките си в защита и Шпорите успяха да стигнат до обрат и важен триумф. 

„Мачът бе наш“ ядосваше се Артета, чийто тим имаше топката в 63% от времето. „Разочаровани сме, защото не успяхме да зарадваме феновете си. Гордея се с момчетата от техните усилия и предимството, което имахме. Подарихме  им обаче един гол, а след това получихме такъв след  корнер, а на това ниво подобни неща не трябва да се случват“ добави той. 

„Имахме пълен контрол. Те не създаваха нищо, защото ги пресирахме отлично. Трудно е да атакуваш срещу такава защита, но въпреки това имахме много положения. Малките детайли обаче, ни струваха скъпо. Грешките в такива мачове струват много“ изтъкна още Артета. 

Моуриньо очаквано бе щастлив. „Мачът бе голяма тактическа битка. Съперникът се подобрява напоследък и ние трябваше да се съобразим с това и го направихме. Използвахме положенията си и показахме характер, а и не трябва да се забравя, че Арсенал имаше 48 часа повече за почивка от нас. Радостни сме и продължаваме борбата за Лига Европа, като до последно ще се борим за турнира“ заяви Моуриньо.