Момче на 12-годишна възраст е било арестувано заради брутални расистки обиди към звездата на “Кристъл Палас” Вилфред Заха. Футболистът на лондончани сподели за нападките в профила си в Twitter преди гостуването на “Астън Вила”, като публикува част от тях, пише "Монитор".

Детето е фен на “Вила” и е написало на Заха "по-добре да не вкарваш утре, черна п***о", както и че ще отиде в къщата му, облечен като призрак, визирайки белите роби на американската расистка организация Ку Клукс Клан. Заканата бе придружена от още расистки картинки, включително такава на членове на ККК. След като Заха публикува снимките в Twitter, полицията на Западен Мидлендс написа в отговор, че разследва случката и окуражи звездата да уведоми и полицията в собствения си район.

"Подобни инциденти показват, че са нужни по-строги правила за социалните мрежи. Доволни сме, че има развитие, но също така е шокиращо, че 12-годишен изпраща подобни материали", написаха от Асоциацията на професионалните футболисти в Англия по случай скандалната случка.

“Кристъл Палас” в крайна сметка загуби с 0:2, като Заха игра цял мач и си изкара жълт картон. Инцидентът идва само две седмици след представянето на нова система, чрез която професионалните играчи в Англия могат да докладват за онлайн тормоз. Заха получи подкрепа както от своя клуб, така и от съперника “Астън Вила”.

Ден по-рано Тами Ейбрахам от “Челси” също се превърна в жертва расистки обиди.