Хари Кейн стигна до гол №200 в клубния футбол, след като се разписа на два пъти и бе в основата на победата на Тотнъм над Нюкасъл с 3:1 като гост в 36-ия кръг на Висшата лига. 

Шпорите не бяха убедителни в играта си, но пък показаха ефективност, за да стигнат до ключови 3 точки в битката за Лига Европа, като имат 55 точки. Свраките остават далеч от неприятностите с 43. 

Хюн Мин Сон откри с удар в близкия ъгъл в 27-ата минута, след като през първото полувреме Свраките имаха инициативата, но пропуснаха няколко голови положения. 

След почивката обаче, домакините получиха награда за усилията си и Мат Ричи изравни със страхотен диагонален изстрел в 56-ата минута. 

Малко по-късно обаче, Стивън Бергвайн сложи топката на главата на Кейн, който отблиза върна преднината на своя тим с попадение №200 в клубната си кариера. 

В 90-ата минута нападателят офирми крайния резултат след добавка. Той има 185 попадения за Тотнъм, 9 за Милуол, 5 за Лейнът Ориент и 2 за Лестър в общо 350 мача в кариерата си на клубно ниво.