Саудитският консорциум, който имаше интерес към закупуването на английския футболен клуб Нюкасъл, се отказа от сделката.

Групата, която включва правителственият фонд на Саудитска Арабия PIF, инвеститорската компания PCP Capital Partners и британските милиардери братя Ройбен, съобщи, че се отказва, макар и много анализатори да смятаха сделката за сигурна. 

Информациите сочеха, че консорциумът ще заплати 300 милиона лири на бизнесмена Майк Ашли за правата върху един от най-популярните клубове във Великобритания.

"С дълбока признателност към общността на Нюкасъл и значението на неговия футболен клуб стигнахме до решението да оттеглим интереса си към придобиването на Футболен клуб Нюкасъл Юнайтед", се казва в съобщението на консорциума, цитирано от БНР.

В последните месеци на Острова се появиха серия от мнения срещу финализирането на сделката, като въпросът бе отнесен дори до местните власти, тъй като управляващият режим в Саудитска Арабия се ползва с лошо име заради неспазване на човешките права.