Програмата за новия сезон във Висшата лига на Англия ще стане ясна най-късно следващия петък, 21-и август. Тогава ще бъдат обявени и мачовете от футболната лига. 

Кампанията в елита ще стартира на 12-и септември и ще завърши на 23 май 2021-а година, като повече информация за 380-те мача ще излезе най-късно до другия петък. Същият ден преди обед ще бъдат обявени датите и подробности за по-ниските нива на английския футбол. 

В долните 3 дивизии, където отборите са повече и трябва да се изиграят с 8 кръга повече, кампанията ще започне също на 12 септември, но ще завърши на 8/9 май догодина, след което ще се състоят плейофите. Междинните кръгове в Чемпиъншип ще бъдат 13, а в Лига 1 и Лига 2 – по 11. 

Станаха ясни и някои промени за другите турнири причинени от пандемията от Ковид 19 и по-късното започване на кампанията. Така в ФА Къп вече няма да има преигравания, за да се облекчи малко графика, докато за Купата на Лигата полуфиналите вече ще се играят в един мач, а не в два, както досега. През септември са планирани 3 кръга в 3 поредни седмици от надпреварата.