Случаите с положителни тестове за COVID-19 във Висшата лига рязко са се увеличили през последния уикенд. Според информацията 12-те клуба, които вече започнаха предсезонната си подготовка, са съобщили за 14 заразени.

Очакванията са в следващите седмици тази тенденция да се засили заради факта, че много от играчите бяха на почивка в големи приятелски компании, с които се веселяха по плажовете на известни дестинации, пише Монитор. Бройката не е за подценяване предвид факта, че по време на целия проект “Рестарт" във Висшата лига бяха регистрирани едва 30 положителни резултата от около 35 000 направени теста.

Междувременно мачовете на “Манчестър Юнайтед” и “Манчестър Сити” от първия кръг на първенството ще бъдат отложени. Двата тима взеха участие в турнирите на Лига Европа и Шампионската лига.

Стартът на Висшата лига е насрочен за 12 септември, като всеки отбор ще получи поне 30 дни почивка преди първия си мач. Така грандовете от Манчестър ще започнат уикенд по-късно. “Уулвърхямптън”, който отпадна от Лига Европа на 11 август, ще играе на старта.

“Манчестър Юнайтед” пък предложи нов 4-годишен договор и заплата от 100 хиляди паунда седмично на вратаря Дийн Хендерсън. Това е красноречиво доказателство, че през следващия сезон 23-годишният страж няма да бъде отдаван под наем и ще получи шанс да се бори за титулярно място с Давид де Хеа.