Астън Вила счупи трансферния си рекорд, привличайки нападателя на Брентфорд Оли Уоткинс срещу 28 милиона паунда, като сумата може да се увеличи с още 5 милиона. 

Миналата година бирмингамци похарчиха 22 милиона за бразилеца Уесли от Брюж, който обаче не оправда големите очаквания. Договорът на Уоткинс е за 5 години, а  седемцифрена сума от парите ще получи и четвъртодивизинония Екзитър, който през 2017-а продаде играча на Пчеличките за по-малко от 2 милиона, но включи специална клауза в контракта. 

На „Вила Парк“ Уоткинс отново ще работи с мениджъра Дийн Смит, който го взе и в Брентфорд преди 3 сезона. 24-годишният нападател вкара 26 гола в Чемпиъншип през миналия сезон, а тимът му загуби финалния плейоф срещу Фулъм и не успя да спечели промоция. 

„Много съм развълнуван, че идвам в Астън Вила и че се събирам отново с мениджъра Дийн Смит. Нямам търпение да облека екипа и да играя във Висшата лига. Искам да постигна нещо специално тук и да бележа много голове“ заяви Уоткинс. 

Бирмингамци, който през лятото оцеляха на косъм, търсеха силен нападател и след като не успяха с Калъм Уилсън, който предпочете да отиде в Нюкасъл, заложиха на един от топиграчите в долната дивизия за миналия сезон.