Уест Хям води разговори с Джак Уилшър за прекратяване на договора му по взаимно съгласие, след като халфът остана далеч от най-добрата си форма и пак имаше проблеми с контузии. 

Чуковете искат да спестят сериозната му заплата от 100 000 паунда на седмица, което ще помогне на Дейвид Мойс в събирането на средства за привличането на нови попълнения. 

Бившият полузащитник на Арсенал пристигна в отбора като свободен агент през 2018-а и има още година от договора си. За две кампании в тима обаче, той записа едва 18 участия, в които вкара един гол и по-рано през годината призна, че периодът му в Уест Хям определено не се е получил както трябва. 

Клубът се надяваше да получи оферти за него, но при липсата на такива желанието е да се стигне до раздяла по взаимно съгласие. Дейвид Мойс иска да подсили защитата, като има сериозен интерес към Джеймс Тарковски от Бърнли, но засега не може да постигне споразумение с конкурента си от Висшата лига. 

Утре вечер Уест Хям приема Нюкасъл  в първия си мач от новия сезон във Висшата лига, като надеждите са, че този път отборът ще е далеч от опасната зона и няма да трепери до последно за мястото си в елита.