Eвертън не е платил трансферна сума на Реал Мадрид за Хамес Родригес, твърдят от бившия клуб на играча – Банфийлд. 

Колумбиецът напусна Кралете, за да подпише за 3 години с Карамелите, като според различните информации мърсисайдци са дали 25 милиона евро за него. 

Ситуацията обаче явно е различна, тъй като аржентинският клуб е трябвало да получи известна сума при сделката заради клауза в договора му при напускането му през 2010-а в посока Порто, а това не се е случило. 

„Ние се консултирахме с ФИФА и въпреки информациите в медиите, че при сделката има трансферна сума, се оказа, че не е така и че Атлетико Банфийлд няма да получи нищо, защото футболистът е бил свободен агент. Затова вече бяхме уведомени, че няма да получим нищо” заявиха в официално изявление от аржентинския клуб. 

Излиза, че преди преминаването на Хамес на „Гудисън Парк” той явно се е разбрал с испанския шампион договорът му да бъде прекратен по взаимно съгласие, като по този начин Реал спестява огромната му заплата, а колумбиецът получава доста високо възнаграждение на Острова. 

Родригес вече дебютира за състава на Карло Анчелоти, като игра силно и създаде 5 голови положения при победата над Тотнъм с 1:0 в Северен Лондон.