Мениджърът на Челси Франк Лампард обяви, че е по-щастлив след загубата от Ливърпул, отколкото от победата над Брайтън на старта на сезона. 

Сините загубиха с 0:2 от шампионите у дома, след като играха едно полувреме с човек по-малко. Те обаче изпуснаха дузпа и можеха да стреснат Червените доста сериозно. 

Затова и Лампард отчете, че е много доволен от показания дух, желание и работа в защита. 

„Допадна ми играта в защита, макар и да исках момчетата да се справят по-добре при владението на топката. Бяхме опасни при контрите си. Лимитирахме ги сериозно до почивката и определено имаше много неща, които ми харесеха” заяви Лампард. 

„По време на паузата щях да им кажа просто да са по-уверени при контрола върху топката, но червеният картон промени всичко. Не съм сигурен, че трябваше да бъде показан червен картон, но не смятам да се оплаквам. Разочарован съм от загубата, но съм много по-щастлив, отколкото бях след победата ни над Брайтън. Сега видях дух, желание и здрава работа в защита” добави той. 

„Ако не бяхме сбъркали за втория гол и вкараме дузпата, резултатът става 1:1. Момчетата показаха сърце и характер. Все още не сме в оптималния си ритъм и това е ясно. Затова и не сме прецизни в нападение и при владението на топката. Защитата обаче, много ме зарадва. Все пак това е процес и ни трябва време, за да се развием и да бъдем успешни” каза още Лампард.