Манчестър Сити ще подсили защитата си със защитника на Бенфика Рубен Диаш, потвърдиха от португалския клуб скоро след срамното 2:5, което Гражданите преживяха срещу Лестър. 

Принципното споразумение между двата клуба е за трансфер на стойност 68 милиона евро, като сумата може да се увеличи с още 3,6 милиона в зависимост от представянето и постигнатите успехи. 

В същото време към Орлите от Лисабон ще поеме Николас Отаменди като част от друга сделка, която ще бъде на стойност 15 милиона евро. Трансферите ще бъдат завършени, след като играчите уточнят личните си условия. 

Небесносините определено имат нужда от подобрение в отбрана след унижението срещу Лисиците, а Пеп Гуардиола така или иначе търсеше силен дясностоящ централен бранител след раздялата с Венсан Компани. 

Рубен Диаш е само на 23 години и прогресира сериозно в последните години, като през 2018-а беше в националния тим на световното първенство. В събота той изигра последния си мач за Бенфика, когато бе капитан при 2:0 срещу Морейненсе, а след двубоя треньорът Жорже Жезус потвърди за раздялата.