Зрителите на двубоя Тотнъм – Челси станаха свидетели на странен момент, когато през второто полувреме Ерик Дайър неочаквано напусна терена спринтирайки. 

Първоначално мнозина предположиха, че футболистът е сменен, но това се разсея, след като Жозе Моуриньо го последва в тунела, а Дайър се върна малко по-късно. Оказа се, че той просто е трябвало да отиде до тоалетната, при това по голяма нужда. 

„Моуриньо не бе никак щастлив, но нямаше какво да направя. Това бе просто повикът на природата. Разбрах, че съперникът е имал положение, докато ме е нямало, но за радост не вкараха. Имахме късмет и това е хубаво“ заяви с усмивка Дайър след мача. 

„Дайър просто трябваше да излезе, нямаше друг шанс. Вероятно това е нещо нормално, когато си дехидратиран. Знаех, че трябва да излезе, но исках да го накарам да побърза и да се върне за последните минути. Той даде страхотен пример на останалите. Проблемът бе, че не трябваше просто да се изпишка“ изтъкна Жозе Моуриньо. 

Естествено случилото се предизвика много усмивки, като Гари Линекер написа в социалните мрежи: „Явно Дайър е трябвало да ползва тоалетната. Футболистите вече не ходят по голяма нужда на терена. Какво им става?“. 

След края на мача Дайър бе най-щастлив, след като Тотнъм спечели с дузпи, а той отбеляза първата. Футболистът игра и при равенството срещу Нюкасъл в неделя и бе един от двамата, които запазиха местата си в отбора.