Доминик Калвърт-Люин продължи със страхотното си представяне за Евертън, като заби втория си хеттрик за сезона, а Карамелите сразиха Уест Хям с 4:1 и стигнаха 1/4финалите в турнира за Купата на Лигата. 

23-годишният нападател е във формата си на живота си, като има 5 гола в 3 мача от първенството, от които 3 срещу Уест Бромич. Сега вече е с 8 попадения отбелязани в последните 18 дни. 

Той откри в 11-ата минута след пас на Майкъл Кийн и домакините доминираха, но не успяха да вкарат нов гол да почивката. 25 секунди след нея обаче, Робърт Снодграс изравни с удар от границата на наказателното поле. 

Ричарлисон обаче бързо върна преднината след удар и рикошет в Деклан Райс, но малко след това бразилецът се контузи и напусна. Калвърт-Люин гарантира успеха след добавка 12 минути преди края, след което добави и още един гол за петата победа от 5 мача на Евертън през сезона до момента. 

С това представяне пък се очаква националният селекционер Гарет Саутгейт да повика Калвърт-Люин за първи път в отбора на Англия за мачовете срещу Уелс, Белгия и Дания.