Хамес Родригес блесна с 2 гола и асистенция, за да вдъхнови Евертън за нова победа, този път с 4:2 срещу Брайтън у дома. 

Карамелите остават с пълен актив от 12 точки след 4 кръга и поне до утре са начело в класирането, като отново показаха отличен футбол. Предишният път, когато Сините спечелиха първите си 4 мача бе през сезон 1969-70, когато отборът стигна и до титлата. 

Доминик Калвърт-Люин вкара дежурния си гол, когато се разписа с глава в 16-ата минута, за да открие резултата. Нападателят има 6 гола в първенството и общо 9 за сезона. 

Нийл Мопе обаче изравни в 41-ата минута, когато наказа поредния гаф на Джордън Пикфорд, който изпусна топката при един лек удар към вратата си. В самия край на полувремето обаче, Хамес сложи топката на главата на Йери Мина, който върна преднината. 

Хамес вкара за 3:1 след пас на Алекс Айоби в 52-ата минута, заменил контузилия се Ричарлисон, а в 70-ата колумбиецът подпечата успеха, когато остана непокрит на далечната греда и Дукуре го намери с добро подаване. В самия край Ив Бисума върна още един гол за Брайтън, който остава с 3 точки и 3 загуби в 4 мача.