Тио Уолкот се завърна в клуба, където започна професионалната си кариера, след като Евертън го преотстъпи на Саутхемптън за сезона. 

Крилото премина успешно медицинските тестове и ще носи екипа на Светците до края на кампанията, след като при Карамелите не можеше да разчита, че ще играе редовно. 

Уолкот се присъедини към Саутхемптън още през 2000 година и вкара 5 гола в 22 участия за отбора, след което премина в Арсенал през 2006-а. През януари 2018-а Артилеристите го продадоха на Евертън за 20 милиона паунда. 

„Имах възможност да премина и в други отбори, но от момента, в който разбрах, че Саутхемптън ме иска, решението бе лесно, защото този клуб винаги е бил част от мен. Вероятно при първото си участие ще се разплача“ заяви Уолкот, който загуби мястото си в състава на Карло Анчелоти. 

„Завръщането на Тио ще бъде много специално за него и феновете, но по-важното е, че привлякохме футболист, който ще ни донесе много добри неща в предни позиции и съм много доволен, че той е тук“ изтъкна мениджърът на южняците Ралф Хазенхютъл.