Нюкасъл награди Алан Сен-Максимен с нов договор, малко повече от година, след като той пристигна в клуба и подписа за 6 сезона. Сега контрактът е удължен за още един сезон - до лятото на 2026-а и е с променени по-добри условия. 

Французинът бързо се превърна в ключова фигура за Свраките и в любимец на  феновете на отбора, след като пристигна от Ница през 2019-а с трансфер на стойност 16 милиона паунда. 

Футболистът получаваше едва по около 40 000 паунда на седмица, като сега заплатата му е сериозно увеличена и той вече е сред най-високо платените играчи на „Сейнт Джеймсис Парк”. 

Влиянието на Сен-Максимен определено е сериозно, след като без него отборът изигра до момента 15 мача във Висшата лига и спечели само 1 от тях. С 23-годишния играч в състава Нюкасъл има 12 победи от 26 мача. 

"Играх за много отбори, но в Нюкасъл се чувствам като у дома си. Усещам любовта на феновете, на треньора и съотборниците си също, което е много важно. Щастлив съм и се надявам да бъда тук още дълго време" заяви Сен-Максимен. 

Хората на Стив Брус стартираха със 7 точки от първите 4 мача и в събота ще приемат Манчестър Юнайтед. Сен-Максимен бе в основата на победата над Бърнли преди прекъсването на шампионата като записа гол и асистенция и привържениците на отбора се надяват отново на силна игра от него.