Лидерът във Висшата лига Евертън получи добри новини в наверечерието на градското дерби срещу Ливърпул, след като стана ясно, че трима футболисти на Карамелите, които бяха контузени, отново тренират и се очаква да са на линия за мача. 

Става въпрос за новото попълнение Алан, друг полузащитник – Андре Гомес, както и важният защитник Шеймъс Коулман. Йери Мина обаче ще мине тестове заради лек проблем, когато бе с националния отбор. 

„Гомес ще може да играе, а Алан вече тренира, така че ако няма нещо неочаквано, също трябва да вземе участие. Шеймъс също се чувства добре, след като поднови тренировки” заяви мениджърът Карло Анчелоти. 

Евертън влиза в дербито като лидер с пълен актив от 12 точки след 4 мача и впечатляващо представяне. Карамелите обаче знаят, че шампионите ще търсят триумф, след като преживяха унижение в последния си мач, губейки с 2:7 от Астън Вила. 

Ако Йери Мина не може да вземе участие е възможно новото попълнение Бен Годфри да направи дебют, след като бе привлечен наскоро от Норич, за да подсили именно центъра на отбраната.  Мачът е в събота от 14:30.