Съдията Дейвид Куут, който бе ВАР по време на мърсисайдското дерби между Евертън и Ливърпул в събота, изобщо не е разгледал ситуацията за потенциален червен картон на Джордън Пикфорд, който контузи Върджил Ван Дайк. 

Според „Дейли Мейл“ реферът изцяло е бил съсредоточен в това да провери дали  точно преди инцидента има засада на Садио Мане, което се оказа точно така. 

Той дори забравил правилата, като преценил, че при засада всичко след това се нулира. Всъщност обаче, не е така и той е можел да погледне положението, при което Пикфорд контузи Ван Дайк и вероятно го извади до края на сезона от игра. 

От Ливърпул бяха бесни за случилото се и поискаха обяснение, което в крайна сметка получиха, но според него ситуацията е била разгледана и е преценено, че Пикфорд не заслужава да бъде изгонен. Истината обаче, е по-различна, поне според „Дейли Мейл“. 

Ван Дайк ще бъде опериран и му предстои дълго възстановяване, а Ливърпул бе на грешната страна и при другата ключова ситуация в мача, когато в самия край ВАР отмени победен гол на Джордън Хендерсън за засада вероятно от милиметри.