Джордън Пикфорд е много тъжен, след  като прекрати сезона на Върджил ван Дайк с бруталното си влизане в мърсисайдското дерби. 

Това обяви мениджърът на Евертън Карло Анчелоти, чийто вратар контузи сериозно защитника на Ливърпул при равенството 2:2, а се размина и с червен картон за действието си. 

„Всички в отбора силно съжаляваме за контузията на Върджил ван Дайк и се надяваме, че ще се оправи скоро. Джордън е много тъжен и разочарован от случилото се“ каза Анчелоти. 

„За съжаление се получи този сблъсък с Пикфорд, който не прецени добре ситуацията. Футболът в Англия е много бърз и той просто малко закъсня, но искаше да играе с топката. Прекалено е да се казва, че е искал да нарани Ван Дайк, който също го знае добре“ обясни ситуацията италианецът. 

Карамелите остават на върха във Висшата лига и ще търсят нова победа при гостуването си на Саутхемптън в неделя. Те обаче вероятно ще бъдат без ключовия Хамес Родригес, който е с лека контузия. Ричарлисон е наказан, което увеличава проблемите за Сините от Мърсисайд.