Лийдс шамароса здраво Астън Вила с 3:0 като гост, в първи мач от 6-ия кръг на Висшата лига. Патрик Бамфорд съсипа домакините с хеттрик и спря възходящото им представяне. 

Бирмингамци, които стартираха впечатляващо сезона с 4 поредни успеха и щяха да излязат начело в класирането, бяха приземени сериозно от новака, който спечели за трети път през кампанията. 

Първото полувреме бе равностойно като завърши без голове. През второто на сцената излезе Патрик Бамфорд, а Лийдс игра много силно, за да стигне до триумфа. 

Той откри в 55-ата минута при отлична контраатака и добавка след удар на Родриго, като по този начин се разписа и в третата визита на Белите за сезона. 

В 67-ата минута Бамфорд удвои аванса с отличен удар, а в 74-ата отбеляза отново, след като намери далечния ъгъл, въпреки че бе заобиколен от няколко съперници. 

До края гостите бяха близо и до още попадения, но така или иначе постигнаха отлична победа и вече са с 10 точки. Астън Вила остава с 12, но след като в първите 4 мача бяха получили едва два гола, сега отнесоха цели 3.