Ветеранът Джърмейн Дефо стигна 300 гола в клубния футбол, след като вчера се разписа при победата на Рейнджърс над Ливингстън с 2:0 в шотландското първенство. 

38-годишният нападател отбеляза с отличен удар в 16-ата минута и по този начин откри сметката си в шампионата през сезона като показа, че на него все още може да се разчита. Той получи дълга топка от Джеймс Таверниър и много майсторски от въздуха реализира с удар по земя. 

Дефо, който вкара първия си гол преди 20 години за Уест Хям, има общо 41 за Чуковете, 143 за Тотнъм в два периода и общо 11 сезона в тима, 23 за Борнемут, където също бе на два пъти, 17 за Портсмут, 12 за Торонто в МЛС, 37 за Съндърланд и вече 27 за Рейнджърс. 

„Преди мача всъщност забравих, че съм с 299 гола, което вероятно бе добре, тъй като ако по време на двубоя мислех за това, сигурно щях да пропусна. Получи се обаче наистина много добър гол, тъй като пасът бе отличен, а и знаех, че трябва да завърша веднага“ заяви Дефо. 

С победата Рейнджърс дръпна с 6 точки пред Селтик в класирането и отправя сериозно предизвикателство към Детелините, които все пак имат мач по-малко.