На връх 26-ия си рожден ден Джеймс Уорд-Праус се развихри, като вкара два гола и направи асистенция, а Саутхемптън победи Астън Вила с 4:3 като гост в 7-ия кръг на Висшата лига. 

Така Светците записа 5-и пореден мач без загуба, като спечелиха 4 от тези срещи и увеличиха актива си до 13 точки. За Вила пък шамарът бе втори поред след 0:3 от Лийдс преди седмица, като тимът остава с 12 точки, но все пак е доста високо в подреждането. 

В началото гол на Саутхемптън бе отменен поради много тънка засада,  преди в 20-ата минута Уорд-Праус да сложи топката на главата на Яник Вестергор, който я прати в мрежата. 

След това шоуто на Уорд-Праус продължи, като халфът вкара два пъти от преки свободни удари, правейки Мартинес безпомощен с отличните си изстрели. Той отбеляза и гол №1000 за Саутхемптън в историята на Висшата лига. 

Дани Ингс направи 4:0 в 58-ата минута след поредната добра атака на гостите, преди Тайрон Мингс да върне едно попадение за домакините, които в добавеното време вкараха и от дузпа. В последните секунди Джак Грийлиш реализира с удар в близкия ъгъл, но Вила нямаше как да вземе нещо от мача