След няколко годишно прекъсване Гарет Бейл отново се превърна в герой за Тотнъм, след като влезе от пейката и донесе победата над Брайтън с 2:1 в 7-ия кръг на Висшата лига, с първия си гол за отбора от 7 години и половина. 

Шпорите имаха сериозни трудности, за да се справят със съперника си, който игра наистина силно. Все пак обаче, лондончани намериха начин да спечелят и с 14 точки да излязат на 2-о място. 

Хари Кейн откри от дузпа в 13-ата минута за нарушение срещу самия себе си. В средата на полувремето съдията подмина наказателен удар за Брайтън, въпреки че сякаш имаше основание да го отсъди. 

Чайките продължиха да играят добре и в 56-ата минута Тарик Лампти изравни с диагонален удар. Секунди преди това обаче, останаха сериозни съмнения за нарушение в полза на Тотнъм. Отново последва намеса на ВАР, реферът сам пак прегледа положението, но не промени решението си. 

Шпорите удариха 2 греди след това чрез Ламела и Кейн преди Бейл да се появи в игра в 70-ата минута. Само 3 минути по-късно той се възползва от отлично центриране на Серхио Регилон и донесе ключовия успех на своя тим. Брайтън може би заслужаваше нещо от двубоя, но остава близо до дъното само с 5 точки.