Хари Кейн отново се превърна в герой за Тотнъм, след като с късен гол донесе победата над Уест Бромич с 1:0 като гост във Висшата лига. Това бе негово попадение №150 в английския елит. 

Шпорите имаха големи трудности, но успяха да стигнат до ключовия триумф, с който дори поне за малко излязоха начело в класирането със 17 точки. Дроздовете играха добре, но остават с 3 точки и са в зоната на изпадащите все още без победа. 

За Тотнъм Гарет Бейл бе титуляр във Висшата лига за първи път след завръщането си в отбора, но до почивката лондончани създадоха твърде малко ситуации. 

В 13-ата минута Хюн Мин Сон остана абсолютно сам в наказателното поле, но се забави при удара, който бе блокиран от Аджей. 

Домакините обаче действаха добре и на няколко пъти стигнаха до опасни ситуации, като Карлън Грант пропусна с глава, а Ерик Дайър изби от голлинията центриране на Калъм Робинсън. 

След паузата Тотнъм опита да натисне, като първо Бейл се размина, а Регилон, Кейн и Ло Селсо пропуснаха добри положения. Домакините обаче също не се отказваха и Галахър удари греда при една ситуация. 

В последните минути играта се водеше изцяло в половината на Уест Бромич и в крайна сметка Тотнъм успя да стигне до триумфа. Дохърти центрира отлично в 88-ата минута и Хари Кейн бе на точното място, за да вкара с глава 7-ия си гол за сезона и 150-и във Висшата лига.