Закъсалият в Чемпиъншип Дарби Каунти уволни мениджъра Филип Коку, след като тимът спечели само един мач до момента през сезона и е на последно място в класирането. 

Английската легенда Уейн Руни става главна фигура във временния треньорски екип, който ще води отбора срещу Бристъл Сити другата седмица. Капитанът на Овните ще води тренировките и ще отговаря за избора на състава, с подкрепата на треньорите Лиъм Росиниър, Шей Гивън и Джъстин Уокър. 

На този етап Руни не е обявен за временен мениджър, като позицията ще бъде заета едва, след като членът на Кралското семейство на Абу Даби Шейх Халед бин Зайед Ал Нехаян се сдобие с пълния контрол върху клуба. Това се очаква да се случи до края на месеца. 

„Съжалявам, че Филип и неговия екип си тръгнаха от клуба и бих искал да им благодаря за цялата помощ и работа, която свършиха. Сега най-важното е да стабилизираме клуба и да започнем да се изкачваме в класирането“ заяви Руни. 

Най-резултатният играч в историята на Англия никога не е крил желанието си да бъде мениджър и не случайно от декември миналата година той е в ролята на играещ-треньор. Предстоят обаче разговори с новите собственици преди да стане ясно дали Руни ще поеме Дарби за дълго време.