С ефективна игра Белгия елиминира Англия от финалите в Лигата на Нациите, след  като спечели с 2:0 двубоя от група 2 у дома. 

Червените дяволи вкараха головете до средата на първото полувреме, а след това удържаха натиска на съперника, който действаше активно, но му липсваше прецизност във важните моменти. 

В 12 точки хората на Роберто Мартинес водят в групата, но се нуждаят от точка срещу Дания в сряда, за стигнат до финалната фаза, след като Червения динамит измъкна 2:1 над Исландия и има 10 точки. Англия остава със 7. 

Още в началото Грийлиш изведе добре Кейн, чийто удар обаче мина покрай вратата. Англичаните стояха добре, но Белгия вкара при първата си опасна атака. Ерик Дайър сбърка едно подаване при изнасянате на топката, Алдервайрелд стигна до нея и подаде пред вратата, а след това Лукаку намери Юри Тилеманс, който вкара с прецизен изстрел. 

Гостите бяха близо до това да отговорят веднага, когато при корнер на Трипиър, Кейн засече с глава и преодоля Куртоа, но Лукаку беше на точното място и изби от голлинията. 

Англичаните атакуваха в тези минути и имаха предимство, но домакините отново показаха отлична ефективност, за да увеличат преднината си. Де Бройне спечели нарушение от Райс на опасна позиция и Дрийс Мертенс вкара с отлично изпълнен пряк свободен удар. 

Това даде спокойствие на Червените дяволи и постави хората на Гарет Саутгейт в много трудна ситуация. Маунт не успя да стреля добре при една добра атака, натиснат от Денайър, преди Бен Чилуел да бъде заменен от Букайо Сака заради проблем в гърба. 

В самия край на първото полувреме Кейн успя да се измъкне и да стреля опасно от малък ъгъл, но Куртоа се справи, така че паузата дойде при много добър аванс за Белгия. 

След нея англичаните стартираха с много сериозна преса и амбиция. Те спечелиха две нарушения на отлични позиции пред наказателното поле на съперника, но Маунт и Трипиър не успяха при преките свободни удари. 

След това последваха минути, в които играчите от Острова не бяха достатъчно прецизни в завършващата фаза и така и не успяха да притеснят достатъчно опонента си, като върнат един гол. 

Грийлиш стреля неточно преди Саутгейт да пусне Доминик Калвърт-Люин и Джейдън Санчо и да промени схемата на 4-4-2. Липсата на достатъчно креативност обаче продължаваше. Домакините пък дебнеха да нанесат решаващ удар и в 76-ата минута Лукаку получи шанс, но Пикфорд спаси отлично удара му отблизо. 

Хари Кейн не бе точен в 81-ата минута, когато се измъкна, но отправи разочароващ изстрел. В 84-ата минута Сака падна след съприкосновение с Мюние, но сигнал за дузпа не последва. Лукаку стреля неточно малко преди края, но така или иначе отборът му спечели. 

Белгия – Англия    2:0

1:0 Тилеманс 10
2:0 Мертенс 23

Белгия: Куртоа, Мюние, Алдервайрелд, Денайер, Вертонген, Тилеманс, Вицел, Т. Азар, Де Бройне, Мертенс (81 Прат), Лукаку
Англия: Пикфорд, Уокър, Дайър, Мингс, Трипиър (69 Санчо), Райс, Хендерсън (46 Уинкс), Чилуел (38 Сака), Маунт (69 Калвърт-Люин), Грийлиш, Кейн