Селекционерът на Англия Гарет Саутгейт не спести похвалите си за Джак Грийлиш, въпреки загубата снощи на Трите Лъва от Белгия с 0:2. 

Полузащитникът на Астън Вила бе най-добрият за своя тим и впечатли с играта си, в първия си състезателен мач като титуляр с екипа на отбора. 

„Знаех, че ще той ще играе смело и той се справи наистина страхотно. Показа отлична техника на малко пространство, спечели много свободни удари и извади съперници от техните зони. Мисля, че беше страхотен и трябва да е много доволен от представянето си“ заяви Саутгейт. 

„Без съмнение той се изкачи в моя списък на играчите. Още през септември му обясних какво искам да видим от него и смятам, че той се оказа много полезно попълнение за състава. Показа, че иска да играе за тима и демонстрира много добро разбирателство с останалите. Трудно ми е да го похваля повече след това представяне“ добави наставникът, който похвали целия тим, въпреки загубата. 

„Трябва да похваля момчетата за старанието им и амбицията, която показаха. Мачът тръгна лошо за нас, но реагирахме и създадохме проблеми на съперника. Жалко, че не вкарахме, което можеше и да промени двубоя, но като цяло мисля, че бяхме отлични“ каза още Саутгейт.