Ливърпул остана и без Мохамед Салах за следващите няколко мача, след като, след като пробата му за коронавирус отново се оказа положителна. 

На нападателя е направен нов тест, който за негово  съжаление се е оказал позитивен, потвърдиха от египетската футболна асоциация. Звездата е изолиран от края на миналата седмица, като пропусна двата мача срещу Того. 

Според правилата в Обединеното Кралство всеки човек, който е с положителна проба за коронавирус, трябва да бъде 10 дни в изолация. При това положение Салах ще пропусне двубоите срещу Лестър, Аталанта и Брайтън, като ще бъде на линия за сблъсъка с Аякс от Шампионската лига на 1 декември. 

Засега не е ясно дали Салах ще се завърне в Англия в понеделник, когато първият период на изолацията му приключи или ще трябва да даде отрицателна проба преди да може да пътува за Острова. 

Преди него с Ковид 19 от Ливърпул бяха Тиаго Алкантара, Садио Мане и Джердан Шакири, а контузени в отбора са Върджил ван Дайк, Джо Гомес и Трент Александър-Арнолд. Джордън Хендерсън и Андрю Робъртсън са с леки травми, като са под въпрос за Лисиците.