В мач без значение Англия победи Исландия с 4:0 в последния мач и за двата тима в група А2 на Лигата на Нациите. Младите играчи на домакините определено впечатлиха с придставянето си и бяха в основата на триумфа. 

Домакините не успяха да се класират за финалната фаза, но приключиха с победа и събраха 10 точки. Исландците пък останаха без точка и ще играят в по-долната дивизия през следващия сезон.  

Фил Фодън открадна шоуто с два гола и асистенция, а другите два гола бяха на Деклан Райс и Мейсън Маунт, с което домакините направиха и нещо историческо, за да завършат 2020-а с хубав триумф. 

Гарет Саутгейт започна с доста силен състав, в който титуляри отново бяха Джак Грийлиш и Хари Кейн. Промените от мача с Белгия бяха три, като Магуайър се завърна в защитата, а Фил Фодън и Букайо Сака също стартираха. 

Домакините доминираха, но и се усещаше липсата на по-сериозна мотимация от обикновено. Класата обаче бе налице и в средата на първото полувреме два бързи гола дадоха контрола на хората на Гарет Саутгейт. 

В 20-ата минута Фодън изпълни добре свободен удар и на далечната греда Деклан Райс отклони леко в мрежата, за да вкара първия си гол за Трите Лъва. Само 4 минути след това при поредната атака на домакините Сака центрира опасно, Кейн стреля, а при получилото се разбъркване Мейсън Маунт реагира най-добре и отбеляза. 

Англичаните продължиха да играят добре и Фил Фодън пропусна на два пъти да увеличи преднината. Кейн също не бе точен при две ситуации, като пропусна при ударите, но така или иначе паузата дойде при добър аванс за състава на Саутгейт.      

След почивката ситуацията не се промени, като шансовете на Исландия съвсем намаляха, след като Севарсон бе изгонен в 54-ата минута заради груб фаул срещу Сака. Въпреки това Арнасон пропусна най-доброто положение за тях при един корнер, когато не намери вратата. 

Стигна се до последните минути, когато на сцената излезе Фил Фодън. Той отбеляза първия си гол за Англия с прецизен удар в 80-ата минута, а в 84-ата намери далечния ъгъл с още един впечатляващ шут. Така трима играчи на Англия на 21 години или по-млади се разписаха в един мач от 1883-а година. 

Англия – Исландия    4:0

1:0 Райс 20
2:0 Маунт 24
3:0 Фодън 80
4:0 Фодън 84

Англия: Пикфорд, Уокър (64 Мингс), Магуайър, Дайър, Трипиър, Райс, Маунт (64 Уинкс), Сака, Фодън, Грийлиш (76 Санчо), Кейн (Ейбрахам)
Исландия: Кристинсон (46 Халдорсон), Севарсон, Ингасон, Арнасон, Хермансон, Сигурьонсон (64 Ейьолфсон), Бярнасон (88 Йоханесон), Палсон, Скуласон, Гудмундсон (73 Торстейнсон), Бодварсон (73 Сигторсон)