В типичен Жозе Моуриньо-стил, Тотнъм удари Манчестър Сити, за да постигне още един впечатляващ триумф във Висшата лига и да победи съперника си с 2:0 у дома. 

С игра на контраатака и отлична защита, Шпорите изпълниха по великолепен начин стратегическия план на Специалния, за да излязат начело в класирането с 20 точки. Хюн Мин Сон и Джовани Ло Селсо вкараха, а Хари Кейн отново игра много силно. 

Гражданите имаха предимство в дълги периоди от двубоя, но голяма част от ударите им бяха блокирани. Така Пеп Гуардиола не успя да отпразнува новия си договор с победа, като Сити остава в средата на класирането с 12 точки и само 10 вкарани гола. 

За домакините Стивън Бергвайн се появи в нападение на мястото на Гарет Бейл. Серж Орие очаквано замени Мат Дохърти в отбраната. За Гражданите Серхио Агуеро и Рахийм Стърлинг бяха резерви, но отборът бе доста офанзивен така или иначе бе доста офанзивен с Торес, Марез, Жезус, Б. Силва и разбира се Де Бройне. 

Двубоят започна с точен удар на Феран Торес, с който обаче Лорис се справи, след което Шпорите поведоха. В 5-ата минута Ндомбеле изведе отлично Хюн Мин Сон и кореецът преодоля Едерсон с удар през краката, за да вкара 9-ия си гол в лигата за сезона. 

Гражданите веднага взеха инициативата и Алдервайрелд блокира удар на Жезус, а при последвалата възможност Де Бройне стреля в тялото на бразилския си съотборник. 

Шпорите очаквано играеха на контраатака и в 13-ата минута вкараха отново, но Хари Кейн бе в засада, намерен от Сон. Родри стреля неточно с глава за гостите, които изравниха с удар на Лапорт. ВАР обаче се намеси и Майк Дийн отмени гола заради игра с ръка на асистента Жезус при овладяването. 

Сити продължаваше да се опитва, но Тотнъм се бранеше добре и не допускаше чисти ситуации пред  вратата си, а и на няколко пъти домакините имаха и късмет. В крайна сметка паузата дойде при 1:0 за лондончани. 

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. Де Бройне стреля отдалеч, но не намери целта, а и вероятно Лорис щеше да се намеси. След това французинът се справи с лек изстрел на Марез. Гостите опитваха удари, но в повечето случаи играчите на Тотнъм ги блокираха. 

Домакините дебнеха за нова възможност и нов гол и в 64-ата минута Кейн изведе Сон, който стигна пръв до топката и изпревари излезлия Едерсон, но си поведе твърде встрани и гостите оцеляха. 

В 66-ата минута обаче, нямаше кой да ги спаси. Току що влезлият Джовани Ло Селсо бе изведен от Кейн по отличен начин и реализира за 2:0. Типично представяне на тим на Жозе Моуриньо. 

В следващите минути домакините продължиха да се защитават повече от добре като едва в края Диаш получи шанс да вкара, но ударът му с глава бе спасен от Лорис и така Тотнъм спечели. 

Тотнъм – Манчестър Сити    2:0

1:0 Сон 5
2:0 Ло Селсо 66

Тотнъм: Лорис, Орие, Алдервайрелд (79 Родън), Дайър, Регилон, Сисоко, Хойберг, Ндомбеле (66 Ло Селсо), Бергвайн (72 Моура), Сон, Кейн
Манчестър Сити: Едерсон, Уокър, Диаш, Лапорт, Кансело, Родри, Де Бройне, Б. Силва (72 Фодън), Марез (72 Стърлинг), Торес, Жезус