Легендата на Манчестър Юнайтед Уейн Руни е готов да прекрати кариерата си, ако бъде назначен за постоянно за мениджър на Дарби Каунти. 

Временно ветеранът е главна фигура в треньорския щаб на Овните след раздялата с Филип Коку и в събота ще взима решенията в сблъсъка с Уикъмб. 

В петък сутринта Руни свика среща на тренировъчната база с играчите, за да разясни ситуацията и да уведоми тима, че за известно време той ще ръководи отбора. 

Съвсем скоро се очаква арабски консорциъм начело с Шейх Халед бин Зайед Ал Нехаян, се очаква да стане новият собственик на Дарби и нападателят е готов да се впусне в треньорството, ако получи шанс и да се откаже от активния футбол. 

„Ако имам възможност да водя отбора за по-дълго време няма как и да играя, така че това е наистина вариант. Ако не ръководя отбора и не съм част от треньорския щаб, тогава ще продължа да играя, но ако бъда помолен да поема тима за постоянно, това със сигурност ще означава край на дните ми като футболист“ заяви Руни. 

„Развълнувам съм от това, което ми предстои. Имаме нужда от това един човек да взима решенията и преценихме, че аз съм подходящ да го направя. Винаги съм искал да се занимавам с треньорство, така че това е възможност за мен и се надявам, че резултатите ще бъдат позитивни“ добави той. 

Овните са на последно място в Чемпиъншип само с една победа от първите 13 мача, като вече изостават на 6 точки от спасението и се нуждаят от бързо подобрение.