Лийдс Юнайтед изигра отличен мач и победи Евертън с 1:0, за да спечели първата си победа на „Гудисън Парк” от 30 години. 

Новакът във Висшата лига спря серията си от 13 поредни визити в елита на Карамелите без успех, за да спечели в Мърсисайд срещу Сините след 1990-а година. 

Освен това триумфът трябваше да бъде и по-убедителен, тъй като тимът на Марсело Биелса изигра отличен двубой и особено до почивката се отчете със серия пропуски. 

Джордън Пикфорд направи някои спасявания за домакините, а и гредата също му помогна след удар на Джак Харисън с глава. Гол на Карамелите правилно бе отменен поради засада, а и Абдулай Дукуре пропусна чисто положение. 

След почивката Евертън успя да намали темпото и изглеждаше, че взима предимство, когато в 79-ата минута Рафиня получи пред наказателното поле и с отличен диагонален удар по земя донесе успеха на своя тим. 

Така Лийдс има 14 точки и продължава да се справя отлично след завръщането си в елита, докато хората на Карло Анчелоти останаха с 16, като загубиха 4 от последните си 5 срещи в първенството.