Челси и Тотнъм не се победиха в дербито от 10-ия кръг на Висшата лига, като завършиха 0:0 в мач без много положения на „Стамфорд Бридж”. 

Сините бяха по-активни, но Жозе Моуриньо бе дошъл за точка и я постигна с прибрана и солидна игра в дефанзивен план. 

Така Шпорите излязоха отново начело с 21 точки и по-добра голова разлика от Ливърпул, докато Челси има 19 и като цяло Франк Лампард също ще приеме равенството като нелош резултат. 

Двубоят не предложи много положения, въпреки че домакините изглеждаха по-настойчиви в търсене на победата. 

Шпорите бяха доста прибрани, но в 11-ата минута добра атака на Сините завърши с пас към Вернер, който вкара с майсторски удар към далечния ъгъл, но се оказа в минимална засада при паса на към него на Мейсън Маунт. 

Тотнъм отговори с един корнер, след който атаката на гостите продължи, Орие направи двойно с Дайър преди да стреля към далечния ъгъл, но Менди реагира добре и изби. 

Последваха минути, в които нямаше добри положения, като Челси се затрудняваше да намери пролука в добре подредените Шпори. В 28-ата минута Маунт добре се измъкна, но стреля над целта. Десетина минути след това Ейбрахам отклони към вратата подаване на Зиеш, но пак не бе точен. 

Паузата логично дойде при 0:0, а след нея Тотнъм се прибра още по-близо до вратата си. Челси продължи да бъде по-активния тим, но и да не може да стига до достатъчно добри ситуации. 

В 58-ата минута Менди и Канте не се разбраха, но вратарят успя все пак да избие. Дайър отклони опит на Ейбрахам покрай вратата, след което Зиеш би над целта. 

С наближаването на края Шпорите изглеждаха още по-доволни от очертаващата се точка. В 82-ата минута Маунт стреля опасно отдалеч, но Лорис изби. Французинът обаче се размина с едно центриране малко след това, но Пулишич не успя да се възползва. 

Може би най-добрата ситуация за Челси дойде в добавеното време, когато Оливие Жиру остана на чиста позиция и опита да прехвърли Лорис, но не намери добре топката и в крайна двубоят логично приключи без победител. 

Челси – Тотнъм    0:0

Челси: Менди, Джеймс, Зума, Силва, Чилуел, Ковачич, Канте, Маунт, Зиеш (83 Хаверц), Ейбрахам (9 Жиру), Вернер (74 Пулишич)
Тотнъм:  Лорис, Орие, Родън, Дайър, Регилон, Сисоко, Хойберг, Сон (92 Моура), Ндомбеле (65 Ло Селсо), Бергвайн (89 Дейвис), Кейн