Уест Хям излезе 5-и във Висшата лига след 10-ия кръг, след като надви Астън Вила с 2:1 в здрав мач, в който милиметри разделиха бирмингамци от спечелването на точка. 

Чуковете спечелиха трети пореден успех и вече имат 17 точки, докато Вила остава с 15, след като не успя да спечели за 4-и път поред като гост, като определено нямаше и късмет. 

Защитникът Анджело Огбона откри за Чуковете още във 2-ата минута, когато след корнер вкара с глава. 

Вила обаче бързо се подобри и в 25-ата минута лидерът на тима Джак Грийлиш изравни след хубав удар в далечния ъгъл, при който имаше и лек рикошет. 

Гостите играха по-добре през повечето време, но малко след началото на второто полувреме, влезлият от пейката Саид Бенрама достави отлична топка за Джаръд Боуен, който върна преднината на лондончани. 

Последваха нов натиск на бирмингамци, които в 72-ата минута стигнаха до дузпа, когато Деклан Райс леко дръпна Трезеге. ВАР потвърди отсъждането, а неочаквано Оли Уоткинс изпълни, но стреля в напречната греда. 

Драмата обаче настъпи в добавеното време, когато Уоткинс изравни след пас от фланга. Ситуацията обаче бе съмнителна за засада, като ВАР прегледа положението и след около 3 минути в крайна сметка стана ясно, че нападателят е зад защитата на домакините вероятно с няколко милиметра и така лондончани все пак спечелиха.