2000 фенове на Тотнъм се насладиха на още едно солидно представяне на Шпорите, които сразиха големия местен съперник Арсенал с 2:0. 

Обичайните заподозрени Хюн Мин Сон и Хари Кейн реализираха по един гол и асистираха един на друг още до почивката, а тимът на Моуриньо контролираше мача и се върна на върха с 24 точки. 

В същото време Арсенал отново не предложи нищо в нападение и остана с 13 точки, губейки за 6-и път от началото на сезона и увеличавайки напрежението върху Микел Артета. 
 
За домакините Хари Кейн бе на линия да стартира, което бе добра новина. Тоби Алделвайрелд замени Джо Родън в защита, а Джовани ло Селсо може би неочаквано се появи вместо Танги Ндомбеле.  
 
За Артилеристите Томас Партей се завърна след месец извън игра, а Роб Холдинг и Александър Лаказет също стартираха.  
 
Началото бе с по-активни действия от домакините без да се стигне до нещо опасно, преди в 13-ата минута Шпорите да ударят.  
 
Сон получи от Кейн, но трябваше да свърши доста работа, преди да излезе на добра позиция и с великолепен удар в далечния ъгъл от около 25 метра, даде преднина на своя тим. Страхотен гол, като това бе 10-а асистенция за Кейн през сезона.  

Липсата на креативно при Арсенал отново се виждаше и в предни позиции Артилеристите не правеха нищо особено. Домакините също се поуспокоиха като имаха контрола. Хойберг стреля силно, но право в Бернд Лено.  
 
Битката разбира се бе сериозна, но липсваше качество в последната третина, а и статичните положения не носеха нищо. Все пък към края на първото полувреме Арсенал се подобри и в 40-ата минута Обамеянг подаде отлично към Уилиан, който бе на добра позиция, но Хойберг се намеси и спря бразилеца.  
 
Домакините чакаха нова възможност, която да ги приближи до победата още повече и в добавеното време на първата част я получиха. Домакините организираха нова контраатака, като имаха предимсто четирима на двама, Орие подаде на Сон, а кореецът върна жеста към Кейн, който вкара с мощен удар. Това бе 11-ият му гол в дербито на Северен Лондон и той вече е №1 по попадения в този мач. Освен това Кейн вече има 250 гола за клуба и страната си и 100 у дома за Тотнъм. 

Арсенал опита да реагира през второто полувреме и Обамеянг опита удар с глава, а Лаказет се размина с подаване на Бейерин. Тотнъм продължаваше да разчита на контри и да държи контрола върху мача, който не предложи опасни ситуации в следващите минути. 

Уилиан все пак стреля над вратата с атрактивен удар над глава, а Лаказет затрудни Лорис с опасен удар с глава, но Лорис направи важно спасяване и запази преднината на домакините. 

Хората на Моуриньо действаха организирано и подредено и предвид липсата на креативност от страна на Артилеристите стигнаха комфортно до важната победа над големия местен съперник. 

Тотнъм – Арсенал    2:0 
 
1:0 Сон 13 
2:0 Кейн 45+1 
 
Тотнъм: Лорис, Орие, Алделвайрелд, Дайър, Регилон, Хойберг, Сисоко, Ло Селсо (72 Дейвис), Бергвайн (91 Родън), Сон (89 Моура), Кейн 
Арсенал: Лено, Бейерин (75 Нкетиа), Холдинг, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Сака, Уилиан, Лаказет, Обамеянг