Футболистите на Дарби Каунти ще се радват ако Уейн Руни остане мениджър на отбора за постоянно, пишат медиите на Острова. 

Бившият капитан на Англия води отбора в последните мачове, като Овните записаха победа и 3 равенства под негово ръководство и вече са само на точка от това да напуснат зоната на изпадащите. 

Клубът от Чемпиъншип е в процес на смяна на собствеността, като братовчедът на собственика на Манчестър Сити – Шейх Халед бин Зайед Ал Нехаян се очаква да придобие контрола, но докато това не се случи, постоянен мениджър няма да има. 

Самият Руни също не крие желанието си да остане начело на Овните и определено има позитивно влияние, откакто застана начело, подобрявайки атмосферата и връщайки настроението в състава. 

Играчите са доволни от опростяването на стила на игра, като се залага на здрава защита и максимално бързо изнасяне на топката от отбраната към нападението. За тези 4 мача тимът допусна само 2 гола, но реализира едва 3, като остава с най-лошата атака в дивизията с общо вкарани само 8 попадения.