В типичния си стил бившият капитан на Манчестър Юнайтед Рой Кийн съсипа от критики и Червените дяволи и Ман Сити заради безличното 0:0 в дербито на „Олд Трафорд“. 

В мач без много положения, двата тима логично не се победиха, като ключовата ситуация бе в началото на второто полувреме, когато първо съдията отсъди дузпа за Юнайтед, но след това тя бе отменена заради засада. 

„Мачът бе страшно слаб. С такова качество и в двата отбора трябва да покажеш, че искаш да спечелиш. Имаше едва два картона в мач с такъв заряд. Никога не съм виждал толкова прегръдки, усмивки и разговори след такъв мач“ заяви Кийн в студиото на „Скай Спортс“. 

„Наистина съм разочарован, защото за мен винаги трябва да се опиташ да спечелиш един футболен сблъсък, а сега това липсваше“ изтъкна ирландецът, след като видя едва два точни удара в целия сблъсък. 

„Както се очакваше играчите на Сити владееха топката, но бяха твърде предвидими и предимно си подаваха назад и настрани. Не може обаче в един мач да играеш за равенство. Ливърпул и Тотнъм изглеждат силни и трябва да се стремиш да ги догониш“ изтъкна Кийн. 

„След последния сигнал всички бяха усмихнати и доволни, а играмите си говореха един с друг и искаха да са приятели. Когато играеш за такива отбори обаче и най-вече за Ман Юнайтед, играеш за победи, а  не за да си приятел с някого“ категоричен бе известният с непримиримостта си бивш полузащитник.