Юрген Клоп очаквано похвали играчите на Ливърпул, които размазаха Кристъл Палас със 7:0 в Лондон, за да постигнат впечатляващ успех само 2 дни и половина след дербито с Тотнъм. 

Роберто Фирмино напомни за себе си с нови два гола, Мохамед Салах влезе от пейката и също отбеляза на два пъти, за да могат шампионите да посрещнат Коледа в отлично настроение и като лидери в класирането. 

„Всичко в този мач бе страхотно. До почивката имахме някои трудности при техните контаатаки, докато в нападение показахме страхотен футбол и бяхме фантастични в  завършващата фаза. Момчетата се справиха наистина отлично, като всички явно носеха голмайсторските си обувки. Това е причината за резултата и в този мач определено срещу нас се играеше трудно“ заяви германецът. 

„Едва ли често ще постигаме такива резултати, но сезонът продължава да е много забавен, тъй като паднаха с 2:7, а сега бихме със 7:0 и поне пооправихме головата си разлика. Запазихме концентрацията си, което бе важно, но голямата разлика дойде от нашата клиничност пред гола. Просто всичко ни се получи и играчите трябва да се гордеят“ добави Клоп, като обясни и решението да остави Салах на пейката в началото. 

„Това бе първата ни възможност да направим нещо подобно и сега просто имахме нужда от свежест. Периодът е много интензивен, а Мо игра в предишните 4 мача затова прецених, че е добра идея да запише около половин час. Садио пък се ядоса не от смяната си, а защото трябваше да излезе преди свободния удар, който имахме. След двубоя обаче всичко бе наред“.