Лестър удари Тотнъм с 2:0 насред Северен Лондон, за да запише страхотна победа в 14-ия кръг на Висшата лига. 

Лисиците изиграха силен мач и нанесоха второ поредно поражение на Шпорите които остават с 25 точки, докато Лестър излезе втори с 27.  

За успеха на гостите до голяма степен си бяха виновни и самите домакини, които допринесоха сериозно и за двата гола. 

Лестър игра спокойно през първото полувреме и бе по-опасният от двата тима, докато домакините действаха твърде предпазливо и сякаш чакаха грешка на съперника. 

Като цяло добрите голови положения липсваха преди в самия край на първата част Серж Орие да направи голяма глупост. 

Защитникът изблъска в гръб в ъгъла на наказателното поле Уесли Фофана и след намеса на ВАР съдията отсъди дузпа. Джейми Варди не пропусна с удар в средата на вратата и даде преднина на Лисиците. 

Моуриньо пусна на почивката Гарет Бейл и Лукас Моура, но късметът покри домакините в 48-ата минута, когато Джеймс Мадисън вкара с отличен удар след подаване на Джеймс Джъстин. ВАР обаче пак прегледа положението и се оказа, че голмайсторът е в засада от няколко сантиметра. 

В 59-ата минута обаче, нямаше какво да покрие Тотнъм. При центриране отдясно Варди надскочи Сисоко и игра с глава, а след това се получи рикошет в Алделвайрелд и заблуди Лорис, за да се стигне до 2:0. 

Шпорите опитаха да натиснат и в 71-ата минута Сон пропусна да вкара, когато след корнер засече на далечната греда, но Шмайхел направи невероятно спасяване. Датчанинът се намеси солидно в ситуациите, в които трябваше, а като цяло Лестър изигра страхотен мач, за да разочарова един от претендентите за титлата.