Жозе Моуриньо не пропусна да критикува Деле Али, въпреки че Тотнъм победи Стоук с 3:1 и стигна полуфиналите за купата на Лигата, където ще играе с Брентфорд. 

Халфът, чието бъдеще е неясно и рядко попада в състава, сега получи възможност за изява и игра добре през първото полувреме, но през второто опита технично отиграване, загуби топкати и след това Джордън Томпсън изравни за Грънчарите. 

Моуриньо смени Деле Али малко по-късно, а след победата обвини футболиста заради получения гол. 

„Да, според мен един играч на тази позиция трябва да създава проблеми за съперника, а не за собствения си отбор. В тази ситуация не можеш да си позволиш подобно нещо при възможност за контраатака и гол, както и стана. Просто в случая нямахме баланс и бяхме неподготвени, така че е нормално да съм ядосан” заяви Жозе. 

Бен Дейвис и Хари Кейн все пак донесоха успеха, а неприятната новина бе контузията в прасеца на Гарет Бейл, който отбеляза през първото полувреме, но не се появи през второто заради мускулния проблем. Моуриньо обаче гледа към трофея от турнира. 

„Трябва да спечелим само още два мача, които разбира са трудни. Тук обаче имаме много добър шанс да стигнем до триумфа, защото другите турнири са по-дълги” изтъкна Моуриньо.