Лестър се доближи само на точка от лидерите Ливърпул и Манчестър Юнайтед, след като спечели с 2:1 гостуването си на Нюкасъл в 17-ия кръг на Висшата лига. 

Лисиците показаха класата си и стигнаха до успеха с голове след почивката, след като през първото полувреме добрите положения почти липсваха. 

Хората на Брендън Роджърс направиха пробива в 55-ата минута, когато Джейми Варди получи вляво, нахлу в наказателното поле преодолявайки лесно Федерико Фернандес и намери свободния Джеймс Мадисън, който вкара с мощен удар. 

Попадението увеличи самочувствието на Лестър и в 72-ата минута гостите отнеха в средата на терена, Марк Олбрайтън получи вдясно и напредно, след  което подаде на границата на наказателното поле, където Юри Тилеманс засече и реализира с отличен удар в близкия ъгъл. 

Резервата Анди Каръл върна интригата след хубав удар от въздуха в 82-ата минута с първия си гол за Свраките след завръщането си в клуба и до края имаше доста напрежение пред Каспер Шмайхел, но гостите все пак оцеляха. 

Така Лестър вече има 32 точки и продължава битката в челото, докато Нюкасъл остава с 19, като вече в 5 поредни мача от първенството е без победа, въпреки че наскоро направи равен с Ливърпул.