Защитникът на Ливърпул Трент Александър-Арнолд е предал притежанието на топката цели 38 пъти снощи срещу Саутхемптън, което е рекорд за сезона. 

Дейтвията на защитника сякаш олицетвори цялостното представяне на Червените, на които липсваше креативност и след ранния гол, който получиха, така и не успяха да се върнат в двубоя. 

Александър-Арнолд бе един от най-добрите през миналата кампания по пътя на отбора към титлата, но през тази е далеч от най-добрата си форма, след като имаше и някои контузии. 

Той бе заменен в 77-ата минута от Джеймс Милнър, след като губеше топката на всеки 2 минути, с което явно ядоса Юрген  Клоп. Все пак бранителят остана далеч от рекорда на Висшата лига за най-много загубени топки в мач, който също е негов и е от 49 пъти срещу Лестър през миналия сезон. 

Атаките на Ливърпул зависят много от крайните бранители и когато те не играят добре, целият тим страда. Загубата може да остави Червените на 3 точки от Ман Юнайтед преди сблъсъка между двата тима на „Анфийлд“, след като Червените дяволи имат отложен мач с Бърнли, който ще изиграят на 12-и януари.