Непримирите съперници Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще се срещнат два пъти само за около седмица, след като жребият ги противопостави и за ФА Къп. 

Тази неделя на „Анфийлд“ те ще изиграят мача си от първенството, който е ключов, тъй като те сав челото на класирането, а през следващия уикенд на „Олд Трафорд“ ще се сблъскат и в 4-ия кръг на най-стария футболен турнир. 

Късно снощи бившият нападател на мърсисайдци Питър Крауч осигури изключително труден двубой на хората на Юрген Клоп, които не са печелили ФА Къп от 2006-а, докато Червените дяволи триумфираха за последно през 2016-а. 

Двата големи съперника имат общо 19 отличия в надпреварата и макар и приоритетът им през кампанията да бъде Висшата лига, със сигурност ще излязат със силни състави в опит да постигнат победа. Двубоят ще се изиграе в периода между 22 и 25 януари. 

Носителят на трофея Арсенал чака победителя от отложения двубой между Саутхемптън и Шроусбъри, докато Манчестър Сити и Тотнъм имат лесни съперници в лицето на Челтнъм и Уикъмб. 

Тимът на Чорли, който е извън Футболната лига, но елиминира Дарби Каунти, сега ще срещне Уулвърхемптън, а четвъртодивизионния Кроули, който унизи Лийдс ще гостува на Борнемут. 

Ето и жребият за 4-ия кръг: 

Челтнъм – Манчестър Сити
Борнемут – Кроули
Суонси – Нотингам
Манчестър Юнайтед – Ливърпул
Саутхемптън/Шроусбъри – Арсенал
Барнзли – Норич
Чорли – Уулвърхемптън
Милуол – Бристъл Сити
Брайтън – Блекпул
Уикъмб – Тотнъм
Фулъм – Бърнли
Шефилд Юнайтед – Плимут
Челси – Лутън
Уест Хям – Донкастър
Брентфорд – Лестър
Евертън – Шефилд Уензди
    
Ето и жребият за 5-ия кръг: 

Брентфорд/Лестър – Брайтън/Блекпул
Суонси/Нотингам – Челтнъм/Манчестър Сити
Евертън/Шефилд Уензди – Уикъмб/Тотнъм
Барнзли/Норич – Челси/Лутън
Чорли/Уулвърхемптън - Саутхемптън/Шроусбъри – Арсенал
Шефилд Юнайтед/Плимут – Милуол/Бристъл Сити
Манчестър Юнайтед/Ливърпул - Уест Хям/Донкастър
Фулъм/Бърнли – Борнемут/Кроули