Оле Гунар Солскяер очаквано изрази задоволството си от трудната победа над Бърнли снощи, която изкачи Манчестър Юнайтед на върха във Висшата лига и обяви, че отборът му е готов за дербито с Ливърпул в неделя. 

Пол Погба донесе успеха на Червените дяволи с удар от въздуха и тимът ще гостува на „Анфийлд“ като лидер с 3 точки преднина пред шампионите, поставяйки ги под сериозно напрежение. 

„Позицията, на която се намираме, е брилянтна. Разбира се знаем, че ще се срещнем с отбор, който се разви много и стигна до върха. Ще бъде трудно, но сме готови“ коментира Солскяер предстоящия сблъсък. 

„Едва ли можехме да искаме по-добър момент да играем с тях, тъй като сме в добра форма и сме амбицирани да продължим с доброто си представяне. Знаем обаче, че това ще бъде сериозен тест за характера и качествата ни, но го очакваме с нетърпение“ добави той. 

„Наслаждаваме се на това да сме на върха, но важното е къде ще бъдеш в края на сезона и никой не помни, къде си бил на 12 януари. В този мач имаше някои отсъждания, които бяха срещу нас, тъй като голът на Хари  бе редовен, а Брейди трябваше да бъде изгонен. На почивката обаче успокоих момчетата, те излязоха и играха много добре, така че заслужавахме да победим“ каза още Оле, чийто тим е първо място толкова късно през сезона за първи път от 2012-13, когато за последно триумфира с титлата.