Арсенал не успя да удължи победната си серия на 4 мача във Висшата лига, след като стигна само до 0:0 срещу Кристъл Палас у дома. 

Двубоят не предложи много интересни моменти, а Орлите бяха по-добри до почивката, така че определено заслужаваха точката. 

След равенството и двата отбора са в средата на класирането, като Артилеристите са 11-и с 24 точки, а Орлите са 13-и с точка по-малко. 

За домакините имаше 2 промени, като Киърън Тиърни не бе в групата, а и Пабло Мари липсваше. Вместо тях стартираха Давид Луис и Ейнсли Мейтланд-Найлс. За Палас промяната бе една – Еберечи Езе на мястото на Джефри Шлуп. 

Домакините започнаха по-активно, но без да могат да създадат добри положения. Орлите очаквано действаха организирано и подредено, като се справиха без проблеми с няколкото центрирания на Артилеристите. 

В 20-ата минута Арсенал стигна до първата опасна ситуация. Обамеянг преодоля Миливойевич отляво и потърси далечния ъгъл, но Гуаита успя да се намеси и не допусна да бъде преодолян. 

Палас отговори с възможност пред Уилфред Заха, но Гранит Джака го спря с фантастична намеса. Малко след това Бейерин се противопостави успешно на звездата на гостите. Това бяха добри минути за Палас. 

Мачът се отвори и Бентеке стреля неточно преди Давид Луис да засече с глава центриране от корнер, но не затрудни Гуаита. Бейерин пък не намери целта при друга добра ситуация, като не видя, че до него е Лаказет и можеше да го остави той да стреля. 

В 39-ата минута късметът покри Арсенал. Еберечи Езе центрира и Джеймс Томкинс засече с глава, но прати топката в напречната греда. Атаката продължи, но Бентеке стреля неточно. 

Орлите продължиха да бъдат много по-опасни и Бернд Лено трябваше да спасява удари на Бентеке и Заха. В крайна сметка паузата дойде при 0:0, като определено гостуващият тим бе по-добрият. 

Арсенал започна по-добре след паузата. Първо Бейерин стреля много близо до целта, след това Гуаита спря Сака, а Холдинг не бе точен след корнер. Артилеристите определено действаха по-концентрирано и внимателно, като доманириха, а гостите в тези минути рядко минаваха центъра. 

Все пак след средата на полувремето Орлите станаха по-опасни и Лено трябваше да спасява удар на Бентеке, при който топката се отклони в Маккартър. Холдинг пък отново не бе точен след корнер. 

В 85-ата минута гостите имаха надежди за дузпа при едно падане на Заха, но Андре Маринър даде знак играта да продължи и ВАР също потвърди решението му. В крайна сметка мачът логично завърши без победител и голове. 

Арсенал – Кристъл Палас    0:0

Арсенал: Лено, Бейерин, Холдинг, Луис, Мейтланд-Найлс (63 Пепе), Джака, Себайос (69 Партей), Сака, Смит-Роу, Обамеянг, Лаказет (80 Нкетиа)
Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Томкинс, Куяте, Мичъл, Таунзънд, Маккартър, Миливойевич (89 Маккарти), Езе, Бентеке (80 Аю), Заха