Най-добрият реализатор в историята за Манчестър Юнайтед и Англия – Уейн Руни, прекрати официално активната си кариера. 

Това стана факт, след като нападателят бе назначен за постоянен мениджър на Дарби Каунти и подписа договор за 2 години и половина. 

„Още когато се върнах в Англия бях просто изумен от потенциала на ФК Дарби Каунти. Стадионът, тренировъчната база, качеството на екипа и младите играчи, както и феновете, ме впечатлиха много. Знаех, че това е точното място за мен и да получа шанс да работя на мястото, на което са били Брайън Клъф, Джим Смит, Франк Лампард и Филип Коку е невероятна чест и ще дам всичко от себе си, за да може отборът да разкрие потенциала си” заяви Руни. 

Той реализира 253 гола в 559 участия за Манчестър Юнайтед, както и 53 попадения с екипа на Англия. След кратък период в МЛС, където игра за Ди Си Юнайтед, се завърна на Острова, за да играе за Дарби. 

Овните стартираха трудно сезона, но след идването на временния треньорски екип оглавен от Руни, отборът се стабилизира и се изкачи на 22-о място в класирането и подобрението е сериозно. Овните започнаха с 1 победа в 13 мача, след което записаха едва 2 загуби в 9 срещи при новия наставник. 

„Много сме щастливи, че можем да потвърдим Уейн Руни като нашия нов мениджър. Под негово ръководство регистрирахме положителната промяна в резултатите заедно с подобрената игра, стабилността в защита и ефективността в нападение, ни кара да очакваме с нетърпение втората част от сезона под негово ръководство” заяви изпълнителният директор Стивън Пиърс. 

Първият двубой на Руни като постоянен мениджър на Дарби ще бъде утре срещу Родъръм на „Прайд Парк”. Клубът все още не е сменил собственика си, но това се очаква скоро да се случи.