Тотнъм не допусна нова грешка във Висшата лига и победи последния Шефилд Юнайтед с 3:1 като гост в 19-ия кръг на първенството. 

Шпорите играха силно, бяха с по-голяма класа и логично спечелиха без особени проблеми, като подобриха актива си до 33 точки. Остриетата остават твърдо последни само с 5. 

Серж Орие откри за лондончани още в 5-ата минута, когато засече центриране на Сон от корнер и реализира с глава. 

Малко след това кореецът пропусна да удвои, когато изведен от Хари Кейн вдясно преодоля Рамсдейл, но топката се отби от външната страна на гредата. 

В 40-ата минута логичното се случи, след като Кейн получи от Хойберг, обърна се и с остър удар от границата на наказателното поле реализира втория гол за отбора си.  

Всичко вървеше добре за гостите преди в 59-ата минута Остриетата да върнат интригата. Дейвид Макголдрик вкара с глава, за да притесни състава на Жозе Моуриньо. 

Само 3 минути по-късно обаче, Танги Ндомбеле донесе спокойствие на отбора си. Халфът направи двойно със Стивън Бергвайн и макар ъгълът за удар да бе твърде малък, той успя да стреля отлично и да прехвърли Рамсдейл. Абсолютна магия! 

Това се оказа и решаващо, като до края лондончани не бяха застрашени, а Хари Кейн пропусна да направи победата им още по-убедителна.